Tvarumo ataskaitų vertimas

Skrivanek tvarumo ataskaitų vertimo paslauga užtikrina, kad jūsų tvarumo ataskaitos bus išverstos tiksliai, laikantis naujausių ES reglamentų, vartojama tinkama terminologija ir paruoštos ataskaitos bus aiškios ir tinkamos skelbti viešai.

Nauji ES tvarumo ataskaitų reikalavimai

Atsižvelgdami į didėjantį skaidrumo ir atsakomybės poreikį įmonių tvarumo praktikoje, Skrivanek pristato specializuotą paslaugą: tvarumo ataskaitų vertimą, atitinkantį naujausius Europos Sąjungos reikalavimus. ES reglamentuose ir Lietuvos teisės aktuose, kuriais grindžiamas Europos žaliasis kursas, reikalaujama, kad didelės įmonės ir į biržą įtrauktos MVĮ skelbtų išsamias ataskaitas apie jų socialinį ir aplinkosauginį poveikį žmonėms ir aplinkai. Tai padeda investuotojams, visuomeninėms organizacijoms, vartotojams ir kitiems suinteresuotiesiems asmenims įvertinti įmonių tvarumą.

Kas yra Įmonių tvarumo ataskaitų direktyva (CSRD)?

Įmonių tvarumo ataskaitų direktyva (CSRD) yra reikšmingas Nefinansinės atskaitomybės direktyvos (NFRD) atnaujinimas, apimantis ženkliai daugiau įmonių. Nuo 2024 m. įmonės, turinčios daugiau nei 250 darbuotojų ir metines pajamas ne mažesnes nei 40 mln. eurų ir ne Europos Sąjungos įmonės, kurių pajamos ES rinkoje yra didesnės nei 150 mln. eurų, kartu su finansinėmis ataskaitomis turės pateikti ir tvarumo ataskaitą. Šios ataskaitos nėra tik reglamentų numatomi įsipareigojimai ­– tai neatsiejama šiuolaikinio verslo dalis, demonstruojanti įmonės įsipareigojimą tvariai verslo praktikai. Daugiau informacijos apie šį reglamentą rasite čia ir Lietuvos Respublikos finansų ministerijos dažniausiai užduodamų klausimų skiltyje čia.

Tikslaus vertimo svarba

Tvarumo ataskaitoms, kitaip vadinamoms ESG (aplinkos, socialinės ir valdymo) ataskaitomis, tampant vis kompleksiškesnėms, būtina užtikrinti, kad įmonės tvarumo žinutė būtų aiški, tiksli ir nuosekli visose rinkose. Tvarumo ataskaitų vertimas yra sudėtingas uždavinys, reikalaujantis ne tik kalbos, į kurią verčiama, bet ir sudėtingos terminologijos bei taisyklių, susijusių su tvarumo ataskaitomis, supratimo. Dėl to svarbu pasirinkti šią sritį išmanančius vertėjus, kurie užtikrina vertimo kokybę ir tikslumą.

Tvarumo ataskaitų vertimas yra itin svarbus šiems sektoriams:

  • žemės ūkio
  • gamybos
  • finansų
  • telekomunikacijos
  • farmacijos
  • prekybos
  • transporto
  • nekilnojamojo turto
  • turizmo

Gera aplinkosaugos, tvarumo ir valdymo praktika dabar yra būtina bet kuriai įmonei, siekiančiai atitikti tvarumo reikalavimus. Tvarumo ataskaitų vertimo paslauga užtikrins, kad Jūsų tvarumo ataskaitos būtų išverstos nepriekaištingai, išlaikant originalaus turinio nuoseklumą ir prasmę. Tai apima išsamios informacijos, susijusios su CO2 emisijomis, energijos suvartojimu, žmogaus teisėmis ar darbo praktika, vertimą. Kartu pasirūpinsime turinio išdėstymu ir pateikimu, atitinkančiu visus reikalavimus.

Skrivanek vertimo paslaugos padės išvengti netikslaus ir klaidingo vertimo, galinčio pakenkti reputacijai, sumažinti klientų pasitikėjimą ar net susilaukti baudų už reikalavimų neatitikimą.

Kodėl verta rinktis Skrivanek?

ISO sertifikatai. Turime 5 ISO sertifikatus, tarp jų ir aplinkosaugos valdymo sertifikatą  EN ISO 14001:2015.

Kokybės garantija. Mūsų gimtakalbių vertėjų komanda, besinaudojanti naujausiomis vertimo technologijomis ir išsamiais tvarumo ir teisinių terminų žodynais, užtikrins, kad ataskaitos turinys būtų išverstas tiksliai ir kokybiškai.

Lankstumas. Esame lankstūs ir prisitaikome prie užsakovo poreikių, specializacijos ir įmonės verslo sektoriaus.

Platus kalbų ir sričių spektras. Siūlome plataus spektro vertimo paslaugas –  nuo medicinos iki IT ir žaidimų srities, daugiau nei 100 kalbų kombinacijų.

Užtikriname konfidencialumą. Mūsų klientų konfidenciali informacija yra 100 % saugi ir tvarkoma laikantis visų BDAR ir ISO reikalavimų.

0
+
kalbų kombinacijų
0
000+
įgyvendintų projektų 2022 m.
0
ISO sertifikatai
0
metų patirties pasaulyje ir 20 metų Lietuvoje

Tvarumo ataskaitos vertimo procesas

Pasiruošimas

  • Apibrėžiama projekto apimtis, kalbos bei projekto įgyvendinimo laikotarpis.
  • Sukuriamas ir su klientu suderinamas terminologijos sąrašas (arba žodynas).
  • Pasirenkami tinkamiausi kalbos ekspertai pagal įmonės veiklos sritį.

Vertimo procesas

  • Dokumentai verčiami į pasirinktą kalbą ar kalbas.
  • Projekto metu konsultuojamasi su klientu, jeigu iškyla klausimų dėl turinio ar terminologijos.

Redagavimas ir galutinis patikrinimas

  • Tekstas yra suredaguojamas gimtakalbio eksperto, puikiai išmanančio tiek įmonės verslo sektoriaus terminologiją, tiek tvarumo ataskaitų reikalavimus.
  • Klientui pateikiama išversta ir suredaguota tvarumo ataskaita. Klientui pateikus grįžtamąjį ryšį, atliekame būtinus pakeitimus.

Maketavimas

Jeigu yra poreikis, galime sumaketuoti tvarumo ataskaitą pagal įmonės prekės ženklo stilių ir gaires.

Daugiakalbės tvarumo ataskaitos nauda

Tvarumo ataskaitų vertimas rinkų, kurias nori pasiekti Jūsų įmonė, kalbomis, rodo Jūsų įsipareigojimą skaidrumui ir suinteresuotų šalių įtraukimui. Daugiakalbė tvarumo ataskaita ne tik pritaiko turinį reikalavimams, bet ir gerina prekės ženklo reputaciją bei skatina tikslinių šalių pasitikėjimą. Be to, verslui siekiant plėstis į naujas rinkas, tvarumo ataskaitų vertimas tampa strateginiu žingsniu potencialių klientų, tiekėjų ir investuotojų, teikiančių pirmenybę tvarumui, pritraukimui.

Keičiantis tarptautinio verslo reikalavimams, yra svarbu užtikrinti, kad įmonių tvarumo ataskaitos būtų prieinamos ir suprantamos visoms suinteresuotoms šalims. Skrivanek tvarumo ataskaitų vertimo paslauga padės Jums prisitaikyti prie šių pokyčių ir efektyviai komunikuoti Jūsų tvarumo žinutę visoje Europos Sąjungoje. Pasirinkę mūsų ISO sertifikuotas vertimo paslaugas, būsite užtikrinti, kad Jūsų tvarumo ataskaitos atitiks aukščiausius kokybės standartus, stiprindamos Jūsų įsipareigojimą tvarumui.

Susisiekite

Norėdami sužinoti daugiau apie šią mūsų paslaugą bei kaip galime padėti įgyvendinti Jūsų tvarumo ataskaitos vertimo projektą, susisiekite su Skrivanek komanda, kad galėtume aptarti Jūsų lūkesčius bei pasiūlyti šių ataskaitų vertimo ir lokalizacijos geriausią sprendimą.


    KLIENTAI APIE MUS

    Premier Restaurants, UAB

    Su „Skrivanek vertimų biuru“ bendradarbiaujame jau daugelį metų, turėję mažų, skubių ir labai didelės apimties darbų. Tai komanda, kuri visada atlieka savo darbą labai kokybiškai ir profesionaliai bei visada laikosi suderinto termino. Tai laiko patikrintas ir patikimas partneris, kuriuo drąsiai galima pasikliauti.

    Dėkoju!

    Nova Media, UAB

    Ilgą laiką bendradarbiaudami su „Skrivanek vertimų biuru“ pastebime kasdien visos komandos demonstruojamą profesionalumą, operatyvumą ir pastangas, kurios dedamos siekiant užtikrinti aukštus paslaugų kokybės standartus. Projektų vadovų komunikacija yra sklandi, greita ir efektyvi. Džiaugiamės kartu sėkmingai įgyvendinę skirtingus projektus ir išsprendę ne vieną iššūkį.

    Sirowa Vilnius, UAB

    Ačiū už tokį sklandų bendradarbiavimą. Prezentacijos išverčiamos labai kokybiškai ir gana greitai, niekuomet neteko nusivilti.

    ISS Lietuva, UAB

    Skrivanek – profesionalus, lankstus ir patikimas partneris. Esame ramūs, kad darbai bus atlikti laiku ir be priekaištų.

    Azeta, UAB

    Bendravimas su Skrivanek visuomet greitas ir malonus. Renkamės Skrivanek, nes jie užtikrina, kad vertimai būtų atlikti mums tinkamu metu, atsižvelgia į prašymus ir niekuomet nenuvilia vertimo kokybe.

    LRT atstovė ryšiams su visuomene

    NATO viršūnių susitikimas Vilniuje – istorinis, todėl LRT siekė Lietuvos žmonėms nušviesti jį kuo plačiau ir išsamiau. Komanda jį prisimins kaip sudėtingą dvi dienas trukusią tiesioginę transliaciją, su pasijungimais iš keliolikos vietų, vertimu iš 4 kalbų. Dėkojame kartu su LRT intensyviai dirbusiems vertėjams, kurių profesionalumas neleido jiems pasimesti sudėtingomis tiesioginio eterio akimirkomis, kuomet stebi ir klauso aukščiausius standartus Lietuvos visuomeniniui transliuotojui keliantys žiūrovai bei klausytojai.

    Remmers Baltica, UAB

    Vakar gavau iš Skrivanek prašymą užpildyti anketą dėl paslaugų kokybės. Ji buvo anoniminė, bet noriu su Jumis pasidalinti, kad įvertinau visus klausimus apie kokybę aukščiausiais balais tik dėl Jūsų tokio atsakingo, patikimo, kruopštaus ir profesionalaus iš techninės srities išmanymo pusės darbo.

    Reikia kalbinių paslaugų? Pradėkite nuo užklausos.

    Nedelsdami pateiksime pasiūlymą, o sulaukę Jūsų patvirtinimo imsimės darbo.

    SUSISIEKITE!